Διάφορα αυγά και η θρεπτική τους αξία
Και πάλι στο επίκεντρο είναι τα αυγά.
Ως γνωστό τα πιο διαδεδομένα αυγά είναι αυτά της κότας. Αλλά δεν είναι τα μόνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και δεν είναι και τα πρώτα σε θρεπτική αξία. Παρακάτω θα αναλύσουμε διάφορα είδη αυγών και τη θρεπτική τους αξία.
Αυγά Ορτυκιού
Ένα αυγό ορτυκιού σε σύγκριση με ένα αυγό κοτόπουλου περιέχει: 4 φορές περισσότερο σίδηρο, 2.5 φορές περισσότερη βιταμίνη Α, 2.8 φορές περισσότερη Β12, 2 φορές περισσότερο χαλκό, 2.2 φορές περισσότερο κοβάλτιο, 4.5 φορές περισσότερο φώσφορο και 4.5 φορές περισσότερο κάλιο.
Προτείνετε να καταναλώνονται απο άτομα που πάσχουν από αναιμία ή έχουν αναπνευστικά και γαστρεντερικά προβλήματα αλλά και απο όσους έχουν προβλήματα στην αρτηριακή τους πίεση, διαταραχές του νευρικού συστήματος, ατονία και μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τρώγονται και μαγειρεύονται όπως και τα υπόλοιπα αυγά ενώ γίνονται υπέροχα τουρσί, μια ντελικάτη λιχουδιά που δεν τη βρίσκεις εύκολα!!
Αυγό Στρουθοκάμηλου