Κοτόπουλο-Πουλερικά

Όλες οι πληροφορίες για τα πουλερικά εδω

Οι κυρίες και οι αθλητές το λατρεύουν. Το κοτόπουλο και γενικά η οικογένεια των πουλερικών, σαν λευκά κρέατα θεωρούνται τα πλέον διατροφικώς "αθώα" εδέσματα. Όμως προσοχή. Μέσα τους υπάρχει κάτι πολύ επικίνδυνο. Η σαλμονέλα. 

Πολύ επικίνδυνη αλλά και πολύ εύκολα αντιμετωπίσιμη (με το εύκολα αντιμετωπίσιμη δεν εννοούμε την περίπτωση που κάποιος θα νοσήσει). Το να πλύνεις το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις δε θα σου προσφέρει τίποτα παρά μόνο την αφαίρεση θρεπτικών ουσιών. Το ίδιο και το πέρασμα με ξύδι. Όλα αυτά τα σπιτικά "γιατροσόφια" δυστυχώς δεν έχουν αποτέλεσμα. Η μόνη λύση είναι να "κάψουμε" το κακό!

Πως καίμε το κακό; Πολύ έυκολα! Το βακτ'ήριο της σαλμονέλας αν εκτεθεί για πάνω από ελάχιστα λεπτά στους 65 C τότε εξαλείφεται. Προσοχή όμως! Η σαλμονέλα δεν μολύνει μόνο κρέατα αλλά και επιφάνειες! Για αυτό ποτέ δεν κόβουμε κάτι άλλο μαζί με το κοτόπουλο σε ένα τραπέζι.

Ας γνωρίσουμε όμως και τα οφέλη από την κατανάλωση των πουλερικών:

Κοτόπουλο-Κόκορας: εκτός από το κλασικό κρέας που κυκλοφορεί υπάρχουν και αυτά της ειδικής εκτροφής που εκτός από τους φυσικούς καρπούς όπως το καλαμπόκι, σιτάρι, πίτουρα ταΐζονται και με βότανα και αρωματικά φυτά ώστε η γεύση τους και το άρωμα τους να ενισχύονται και να μοσχοβολούν.

Γαλοπούλα: γνωστή σε όλους μας, που ευτυχώς, πλέον εμφανίζεται στα τραπέζια μας και εκτός Χριστουγέννων, χαρακτηρίζεται από σφικτό λευκό, άπαχο κρέας και η γεύση της και το άρωμά της μοιάζει με του κοτόπουλου. Η πέτσα τη νοστιμεύει πολύ και αποδίδει 196 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, αν όμως τη βγάλετε τότε έχει μόνο 115 θερμίδες. Πηγή πλούσιας πρωτεΐνης 18-23% με ελάχιστο λίπος που δεν ξεπερνά το 2%. Μεγειρεύεται με χίλιους δύο τρόπους όπως και το κοτόπουλο. Συνοδεύεται ευχάριστα με λαχανικά, πατάτες ακόμα και ζυμαρικά. Για να ξέρετε το δέρμα της περιέχει μεγάλη ποσότητας βιταμίνης Α.

Πάπια: είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα και ιδιαίτερα εκλεκτός μεζές. Είναι γεγονός ότι το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό, αλλά αποτελεί την πρώτη ύλη για μια μαγειρική υψηλής γαστρονομίας. Έχει κρέας ελαφρώς κοκκινωπό, πάρα πολύ γευστικό και με χαρακτηριστικό άρωμα. Μπορεί να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, ολόκληρη ή κομμένη. Ευτυχώς το λίπος είναι υποδερμικό και εάν δεν το θέλετε το αφαιρείτε με το μαχαίρι, αν και η γεύση του είναι μεγαλειώδης. Τα 100 γραμμάρια κρέατος περιέχουν 11,5% πρωτεΐνες και αποδίδουν 400 θερμίδες, όμως γεμάτες νοστιμιά. 


Ορτύκι: γνωστό από την αρχαιότητα αποδημητικό πουλί που ζει σε λιβάδια και πεδιάδες. Ως άγριο το συναντάμε σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία και νησιά του Ατλαντικού, όπου εκτρέφεται για τα αβγά και το κρέας του. Τα 100 γραμμάρια κρέατος περιέχουν 168 θερμίδες, 25% πρωτεΐνες και το λίπος του είναι 7% 

Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε από τον Λάιο Γιώργο/2017 All rights reserved
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε